• mail@awayaclick.com
  • +90 507 358 39 79 | +90 542 405 63 98

Flutter Nedir ?

Flutter Nedir ?

Posted on: 20 Nov, 2023

Flutter Nedir ?

Flutter, IOS, Android Ve Windows İçin Platformlar Arası Uygulamalar Oluşturmak İçin Kullanılabilen Sağlam Bir Mobil Uygulama Geliştirme Çerçevesidir. Google’ın Dart Programlama Dilini Kullanır Ve Kendi Grafik Kütüphanesi Ve Malzeme Tasarımıyla Birlikte Gelir, Bu Da Daha Hızlı Uygulama Geliştirme Ve Daha Göz Alıcı Bir Ürün Elde Etmenizi Sağlar.

Flutter’ın Arkasındaki Temel Fikir, Widget’ları Kullanmaktır Ve Geliştiriciler, Farklı Widget’ları Birleştirerek Eksiksiz Bir Kullanıcı Arabirimi (UI) Oluşturabilir. Widget’ları Yapısal Bir Öğe (Buton Veya Menü Gibi) Veya Stilistik Bir Öğe (Yazı Tipi Veya Renk Şeması) Olarak Düşünebilirsiniz. Flutter, Geliştiricilere Tam Olarak Bu Şekilde Hazır Widget’lar Sağlar.

Flutter İki Temel Bileşenden Oluşur.

Yazılım Geliştirme Kiti (SDK) - Geliştiricilerinizin Kodlamayı Yerel Makine Kodunda (IOS Ve Android İçin) Derlemesine Yardımcı Olacak Bir Araçlar Koleksiyonudur.

Çerçeveler - Geliştiricilerin Uygulamayı Özelleştirmek Ve Kişiselleştirmek İçin Kullanabilecekleri Bir Kullanıcı Arabirimi Öğeleri Koleksiyonudur.

Google Tarafından Desteklenen Ve Kullanılan Ve Ebay’den Toyota’ya Kadar Dünya Çapında Tanınmış Markalar Tarafından Güvenilen Flutter’ın Ekosistemi İstikrarlı Ve Güvenilirdir. Ek Olarak Platform, Geliştiricilerin Bakış Açısına Göre Her Şeyi Yapılandırılabilir Hale Getiren İki Hafif Kod Düzenleyici Ve Araç Olan Android Studio Ve Vs Code Tarafından Desteklenir.

Platform, Performans Sorunlarını Önlemek Amacıyla Dart’ı Birden Çok Platform İçin Yerel Kodda Önceden Derleyerek Uygulama Başlatma Süresini İyileştirmek İçin Kullanır. Flutter, Javascript Koduna İhtiyaç Duymadan Reaktif Bir Görünüm Sunan Tek Mobil Sdk’dır Ve Bu Nedenle Birçok Geliştirici, Uygulama Geliştirme Projelerinde Flutter’ı Tercih Eder.

Örneğin, Ebay’in Ana Ürünlerinden Biri Olan Ebay Motors, Flutter İle Oluşturulmuştur. Kullanıcılar Bu Uygulamayı Kullanarak Araç Alıp Satabilir Ve Sadece Birkaç Dokunuşla Tekliflere Göz Atabilir, Reklam Yayınlayabilir Ve Beğendikleri Teklifler İçin Teklif Verebilir.

Flutter İle Oluşturulan Diğer Uygulama Örnekleri Arasında Stadia, Google Ads, Google Asistan, Alibaba Group’un Xianyu Uygulaması, The New York Times Mobil Uygulaması Vb. Yer Alır.

Share This


Comments (0)

No Comment Found

Post Your Comment